петък, 28 февруари 2014 г.

Виена - аристократична и величествена

Виена – няма човек, който да не иска да посети този приказен град. Пропит от аристократичност, блестящ с прекрасната си архитектура и съхранил невероятна култура Виена се нарежда сред най-уникалните градове в Европа.

Нека започнем с една разходка из забележителностите и да се докоснем до най-впечатляващото във Виена. Градът сам по себе си е истинско културно творение като започнем от историческите сгради и стигнем до местните театри и музей. Една от най-възхитителните забележителности тук е Катедралата на Св. Стефан, разположена в центъра на града и впечатляваща с височината си. Това е истински архитектурен шедъовър, великолепен, както от вън, така и във вътрешността си. 

Имперският дворец в Хосбург също е сред най-мащабните и впечатляващи постройки в града. Целият комплекс се състои от множество сгради, изградени в различни архитектурни стилове. Дворецът е резиденция на династията на Хабсбургите. Тук се помещават Етнографският музей, уникална колекция от музикални инструменти и Националната библиотека. 

Замъкът Шонбрун – лятната резиденция на Хабсбургите. Пред него има прелестна градина с фонтани и най-старата зоологическа градина в света. Посещението й наистина си заслужава.
Естествено няма как да не споменем за прочутото Виенско колело. В парка, където се намира има още множество атракции, като влакчета, въртележки и други.

Виенската държавна опера определено е сред сградите, които трябва да видите – истинско архитектурно богатство. В операта се провеждат световноизвестни класически представления.
Природонаучният музей и Музеят на историята и изкуствата са наистина внушителни. Може да разгледате огромните зали със скелети на динозаври, галерии с произведения на изкуството и впечатляващи творби.

Във Виена има още множество забележителности, църкви, катедрали, площади, параклиси и фонтани. Посетете и вие този възхитителен град и усетете аристократичната му обстановка.