вторник, 26 ноември 2013 г.

Забележителностите на Австрия

По което и време на годината да изберете да посетите Австрия ще останете очаровани и ще имате възможност да изкарате една незабравима и изпълнена с много емоции почивка.

Приказната природа на тази европейска страна наистина ще ви пренесе в един уникален свят. Величествените Алпи предлагат прекрасни условия за туризъм. През зимата е предпочитано място за практикуването на зимни спортове, а през лятото впечатлява с прекрасни гледки, обагрено в зелено.

Австрия
Богатата история на Австрия и уникалното й архитектурно наследство я превръщат в една от най-посещаваните страни в Европа. Средновековните и ренесансови мотиви в оформлението на сградите, уникалните музеи, катедрали, паметници и дворци определено са великолепни. Австрия наистина е страната на изкуството и музиката, дарила на света известни композитори и музиканти, художници и творци. Запазила голяма част от своята култура и наследство Австрия е уникална по своята същност и облик.

Споменавайки Австрия няма как да не се сетите за Виена. Великолепните сгради, невероятните музеи и забележителности тук ще ви пренесат в един уникален свят от изкуство и блясък. Тук може да видите катедралата „Свети Стефан”, „Музея по история на изкуствата”, известния музей „Леополд”, Императорският театър, Народната опера, Държавната опера и още много други. Изпълнена с множество ресторанти, магазинчета и кафенета градът на валса ще ви очарова и възхити.

Залцбург – родното място на Моцарт е приказен с множеството църкви, паркове, площади и фонтани. Сред най-интересните забележителности тук са най-старото укрепление в Централна Европа, къщата на Моцарт, замъкът Хоензалзбург, дворецът „Мирабел” и още много други.
Инсбург е известен център в Австрия за практикуването на зимни спортове. Градът е запазил и значителна част от забележителностите си.

В Австрия се провеждат и множество фестивали – оперният фестивал в Брегенц, фестивалът в Залцбург, фестивалът във Виена и още множество празнични чествания в чест на музиката и изкуството.

Австрия наистина е великолепна страна, много аристократична и приказна. Уникалните забележителности, невероятните хотели и заведения ще ви подарят прекрасни изживявания и много приятни емоции. Австрия наистина ще ви вдъхнови и ще ви възхити с невероятната си атмосфера, природни красоти и гостоприемство.